Tradicionalni 22. posvet »DNEVI JAVNIH NAROČIL« z naslovom: »NAJPOMEMBNEJŠE AKTUALNOSTI IN PRAKTIČNI PRIMERI«

Tradicionalni 22. posvet »DNEVI JAVNIH NAROČIL« z naslovom: »NAJPOMEMBNEJŠE AKTUALNOSTI IN PRAKTIČNI PRIMERI«

Portorož, 10. in 11. oktober 2019
Kongresni center Portus, Hotel Slovenija

VPRAŠANJA IN KOMENTARJI

Imate vprašanje?

9 vprašanj za "Tradicionalni 22. posvet »DNEVI JAVNIH NAROČIL« z naslovom: »NAJPOMEMBNEJŠE AKTUALNOSTI IN PRAKTIČNI PRIMERI«"

avatar
gost
Gost

Kakšne so posledice, če naročnik v Sklepu o začetku postopka nima navedenega obsega zagotovljenih sredstev za posamezno javno naročilo v primeru, da ima zagotovljena sredstva za celoten projekt / operacijo, ki lahko zajema več javnih naročil in druge upravičene stroške, predvsem z vidika spoštovanja temeljnih načel javnega?

gost
Gost

64. čl. ZJN-3 določa, da ponudnik lahko pred začetkom postopka JN izvede preverjanje trga. Po preverjanju trga naročnik je dobil samo eno ponudbo (več ni bilo mogoče). Ocenjeno vrednost je pripravil na podlagi te ponudbe. V postopku JN (odprti postopek) – javna objava na PJN in TED, pa je prejel samo eno ponudbo in sicer ponudnika, ki je že podal ponudbo v fazi preverjanja trga. Obe ponudbi sta bili enaki. Kaj lahko naročnik stori v takšnem primeru (npr. že v fazi preverbe trga)?

gost
Gost

40. čl. ZJN-3 določa minimalni rok za oddajo ponudb po odprtem postopku (2. odstavek). Medtem ko 5. odst. 40. čl. ZJN-3 določa, da lahko naročnik skrajša rok za prejem ponudb če se ponudba lahko oddaja z elektronskimi sredstvi. Glede na to, da je obvezna elektronska oddaja ponudb, ali je dopustno v vseh odprtih postopkih oddaje javnih naročil skrajšati rok za prejem ponudb za 5 dni, torej na 30 dni?

wpDiscuz
Stran http://pppforum.si uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih